O prajitura delicioasa cu fructe de sezon, inspirata de la Vali Nusescu, reteta si aici- http://noiinbucatarie.ro/pandispan-cu-caise-branza-de-vaci-si-oreo/
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu laptele si turnam compozitia peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina, paful de sopt si esenta si incorporam bine.
Turnam ciompozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dar nu toata, mai oprim putina in bol(aprox. 2 linguri) si o amestecam cu cacao.
Punem compozitia cu cacao din loc in loc peste cea alba.
Brana o dam pe razatoare, o amestecam cu zahrul. Caisele le desfacem pe jumatate si umplem fiecare jumatate cu branza.
Punem caisele cu branza inspre prajitura si le apasam usor.
Biscuitii Oreo ii rupem in bucatele mici si ii punem din loc in loc.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru apox. 40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Pofta buna!
1
Se pot adauga orice fructe de sezon doriti.
2
Deasupra pandispanului se poate razui ciocolata sau se poate presara zahar pudra.
3
Branza se indulceste dupa preferinta.