De obicei, eu fac prajitura asta cand imi raman fructe in frigider si nu se mai atinge nimeni de ele. Poate fi folosita orice combinatie de fructe. Este o prajitura simpla si rapida. Sa va bucurati de ea ! :)
Se preincalzeste cuptorul.
Se pregateste tava cu hartie de copt in ea.
Se spala fructele, se taie felii si se aseaza in tava, peste hartia de copt. Se presara putin zahar pe deasupra, apoi se dau la cuptor pret de aproximativ 15 minute, pana se rumenesc putin.
Intre timp, se prepara pandispanul. Se separa, in 2 vase, albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se adauga un praf de sare si se bat cu mixerul pana devin o spuma tare(seamna cu frisca batuta). Peste galbenusuri se adauga zaharul si se amesteca pana acesta s-a topit. Apoi, adaugam faina, praful de copt si uleiul. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se incorporeaza albusurile batute spuma, esetele de vanilie si rom si cacao.
Se pune compozitia peste fructele rumenite si se da iarasi la cuptor aproximativ 20-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Pofta buna ! :)
1
Vasul in care se bat albusurile trebuie sa fie perfect uscat iar in albusuri sa nu existe urme de galbenus pentru ca exista riscul ca acestea sa nu se intareasca
2
Cand se incorporeaza spuma de albusuri in restul compozitiei se recomanda folosirea unei linguri de lemn sau al unui tel in forma de para pentru a nu sparge bulele de aer formate in spuma. De asemenea, se recomanda amestecarea intr-un singur sens si cu miscari de jos in sus.