Sunt grozave la micul dejun sau de ce nu pentru un mic desert in timpul zilei, alaturi de toppingul preferat!
Pentru 13 clatite americane:
Separam ouale, galbenusurile le batem bine cu zaharul pana se inalbesc, apoi turnam laptele/iaurtul, untul topit si racit, coaja de portocala, esente dupa preferinte si mixam pana la omogenizare. Faina o amestecam cu bicarbonatul si o turnam peste aluat, mixam pana o incorporam bine. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le adaugam in compozitie amestecand usor de jos in sus cu o spatula pana o incorporam si pe aceasta. Vom obtine un aluat de consistenta smantanei.
Lasam aluatul la frigider pentru 10 minute.
Am folosit o tigaie teflonata (care nu se lipeste), dar daca nu aveti puteti unge cu putin ulei tigaia, pentru a nu se lipi, eu nu am folosit deloc ulei.
Pe ochiul de aragaz mai mic am incalzit bine tigaia si cu un polonic un turnat cate putin din aluat si cu dosul unei linguri am intins usor aluatul dandu-i forma rotunda. Cand se formeaza niste gauri deasupra inseamna ca trebuie intoarsa (cca. 2 minute pe fiecare parte).
Sunt delicioase alaturi de toppingul preferat:Noi am servit cu dulceata de visine si miere.
Pofta buna!
1
Flacara aragazului nu trebuie sa fie puternica, pentru ca nu mai apuca ca se faca in interior si nu mai sunt asa pufoase.