Ceva dulce si rapid.....:)
Intr-un castron mare si inalt se pune zaharul tos, ouale, sarea, margarina si se mixeaza pana la omogenizare, apoi se pune laptele, dar se amesteca cu telul, se pune si faina impreuna cu praful copt peste compozitia preparata mai inainte si se amesteca foarte bine pana se incorporeaza toata faina fara sa fie cocoloase, si devine o pasta mai groasa decat aluatul de clatite clasice.
Dupa pregatirea compozitiei incepem coacerea: Folosim o tigae, se pune pe foc pentru incalzire si apoi se pun 2-3 picaturi de ulei, dar nu mai mult, se ia cu polonicul(daca este polonic normal se pune decat jumatate de polonic, daca este polonic mic se pune un polonic plin), se pune aluatul in mijlocul tigaii si foarte usor se inclina tigaia doar cat jumatate de cm sa alunece aluatul in exterior, in rest se lasa asa,nu se intinde ca la clatitele clasice( se poate vedea in poze ca nu le-am facut late cat fundul tigaii). Se coc c-am 1 min pe ambele parti, la foc mic.
Se poate da seama cand pe prima parte este coapata, atunci cand deasupra incepe sa faca gaurele micute si dese, atunci se poate intoarce pe partea cealalta, iar pe partea aceasta se poate controla din cand in cand daca este gata. Nu trebuie lasate foarte mult, deoarece se coc repede, se ard si se usuca.
Se coc pe rand si pot fi asezate una peste alta si cu un prosp de bucatarie pus peste ele pe parcursul coacerii pentru a le mai mentine caldute, dar si pentru evitarea intaririi.
Se pot servi calde sau reci, noi le-am servit cu sos caramel http://www.bucataras.ro/retete/sos-caramel-28617.html
1
Se pot servi simple, pudrate, gem, frisca sau sos caramel cum am folosit eu, dupa preferinta.
2
Se pune cateva picaturi ulei dupa fiecare pancakes, chiar daca se foloseste tigaie normala sau teflonata, pentru siguranta ca nu riscati sa se prinda.