Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

de Rita Ilies in Dulciuri, 28 Noi 2015 | 5017 vizualizari

 

   ”Melcii cu scorțișoară”, sunt un desert foarte popular în nordul Europei și America. Pentru cei din urmă, se pare că Cinnamon rolls constituie micul dejun perfect. Daaar, bunătățile astea se presupune că-și au originea în Suedia. Hmmm... Așa să fie, oare? Cred că nici nu mai contează așa că haideți să vă spun ce este special la melcișorii mei. :)

   Sunt pregătiți cu Green Sugar, îndulcitorul natural din extract de Stevia rebaudiana, produs de Laboratoarele Remedia și recomandat de Societatea de Nutriție din România. Are indice glicemic 0 și 0 calorii. 


   Eu folosesc îndulcitorul Green Sugar de ceva vreme, sub celelalte forme ale sale, însă azi vreau să vă arăt ce frumusețe de glazură se poate realiza cu noul zahăr pudră care va fi lansat pe 1 decembrie 2015, de Ziua Națională a României. Adică, peste doar câteva zile. :)


   De-acum, toți cei dragi se vor putea bucura de orice dulce pe care îl veți pregăti, fără grija că valoarea glicemiei le va crește, fără teamă că se vor îngrășa, sau că vor face carii!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru melci:
  • 400 g făină tip 000, cernută
  • 30 g zahăr Green Sugar Cooking
  • 150 ml lapte cărduț
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 ou
  • un praf de sare roz
  • 100 g unt topit
  • 3 linguri cu scorțișoară pudră
  • 3 linguri cu Green Sugar Cooking
  • Ingrediente pentru glazură:
  • 3 linguri cu unt moale
  • 100 g urdă din lapte de vacă sau brânză cremoasă de vaci
  • 50 g zahăr pudră Green Sugar
  • 60 ml lapte foarte fierbinte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară:

   Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț, apoi le-am adăugat în castronul cu făină. Am adăugat oul și am frământat un aluat dens și elastic pe care l-am lăsat să dospească până când și-a dublat volumul. 

   În timp ce aluatul a dospit m-am ocupat de maglavaisul cu scorțișoară. 

   Am omogenizat untul topit, zahărul și scorțișoara, apoi am pus vasul la frigider pentru ca untul să se solidifice ușor.

   Am întins aluatul dospit ca și la cozonac, apoi am întins maglavaisul peste el. Am acoperit toată suprafața aluatului.

   Am rulat cât mai strâns posibil, apoi, după ce am pus rulada la frigider pentru 15 minute, am scos-o și am tăiat-o rondele de 3 cm. Am așezat melcișorii în tavă, la distanță de câte 4 cm unul de celălalt.

   Am preîncălzit cuptorul și am copt melcișorii la 160°C timp de 20 de minute.

   Până când aceștia s-au răcit, am pregătit glazura.

   Am omogenizat untul, zahărul pudră pe care l-am cântărit, și urda ( am folosit blenderul pentru a obține o compoziție cremoasă, fină ). Am adăugat laptele fierbinte, apoi am omogenizat totul cu ajutorul unui mixer.

    Am acoperit melcișorii cu glazură, după care i-am pus puțin la frigider pentru ca aceasta să se solidifice. Se poate vedea cânt de fină și lucioasă e glazura.

   Sunt tare buni și merg de minune alături de o cană cu cacao cu lapte. Cred că Moș Crăciun ar vrea să îi deguste. :)

   Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Țineți cont ca laptele să fie, așa cum am spus, foarte fierbinte, altfel, glazura se va tăia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Felii Nanaimo