Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

de Rita Ilies in Dulciuri, 28 Noi 2015 | 4932 vizualizari

 

   ”Melcii cu scorțișoară”, sunt un desert foarte popular în nordul Europei și America. Pentru cei din urmă, se pare că Cinnamon rolls constituie micul dejun perfect. Daaar, bunătățile astea se presupune că-și au originea în Suedia. Hmmm... Așa să fie, oare? Cred că nici nu mai contează așa că haideți să vă spun ce este special la melcișorii mei. :)

   Sunt pregătiți cu Green Sugar, îndulcitorul natural din extract de Stevia rebaudiana, produs de Laboratoarele Remedia și recomandat de Societatea de Nutriție din România. Are indice glicemic 0 și 0 calorii. 


   Eu folosesc îndulcitorul Green Sugar de ceva vreme, sub celelalte forme ale sale, însă azi vreau să vă arăt ce frumusețe de glazură se poate realiza cu noul zahăr pudră care va fi lansat pe 1 decembrie 2015, de Ziua Națională a României. Adică, peste doar câteva zile. :)


   De-acum, toți cei dragi se vor putea bucura de orice dulce pe care îl veți pregăti, fără grija că valoarea glicemiei le va crește, fără teamă că se vor îngrășa, sau că vor face carii!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru melci:
  • 400 g făină tip 000, cernută
  • 30 g zahăr Green Sugar Cooking
  • 150 ml lapte cărduț
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 ou
  • un praf de sare roz
  • 100 g unt topit
  • 3 linguri cu scorțișoară pudră
  • 3 linguri cu Green Sugar Cooking
  • Ingrediente pentru glazură:
  • 3 linguri cu unt moale
  • 100 g urdă din lapte de vacă sau brânză cremoasă de vaci
  • 50 g zahăr pudră Green Sugar
  • 60 ml lapte foarte fierbinte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară:

   Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț, apoi le-am adăugat în castronul cu făină. Am adăugat oul și am frământat un aluat dens și elastic pe care l-am lăsat să dospească până când și-a dublat volumul. 

   În timp ce aluatul a dospit m-am ocupat de maglavaisul cu scorțișoară. 

   Am omogenizat untul topit, zahărul și scorțișoara, apoi am pus vasul la frigider pentru ca untul să se solidifice ușor.

   Am întins aluatul dospit ca și la cozonac, apoi am întins maglavaisul peste el. Am acoperit toată suprafața aluatului.

   Am rulat cât mai strâns posibil, apoi, după ce am pus rulada la frigider pentru 15 minute, am scos-o și am tăiat-o rondele de 3 cm. Am așezat melcișorii în tavă, la distanță de câte 4 cm unul de celălalt.

   Am preîncălzit cuptorul și am copt melcișorii la 160°C timp de 20 de minute.

   Până când aceștia s-au răcit, am pregătit glazura.

   Am omogenizat untul, zahărul pudră pe care l-am cântărit, și urda ( am folosit blenderul pentru a obține o compoziție cremoasă, fină ). Am adăugat laptele fierbinte, apoi am omogenizat totul cu ajutorul unui mixer.

    Am acoperit melcișorii cu glazură, după care i-am pus puțin la frigider pentru ca aceasta să se solidifice. Se poate vedea cânt de fină și lucioasă e glazura.

   Sunt tare buni și merg de minune alături de o cană cu cacao cu lapte. Cred că Moș Crăciun ar vrea să îi deguste. :)

   Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Țineți cont ca laptele să fie, așa cum am spus, foarte fierbinte, altfel, glazura se va tăia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la pahar