”Melcii cu scorțișoară”, sunt un desert foarte popular în nordul Europei și America. Pentru cei din urmă, se pare că Cinnamon rolls constituie micul dejun perfect. Daaar, bunătățile astea se presupune că-și au originea în Suedia. Hmmm... Așa să fie, oare? Cred că nici nu mai contează așa că haideți să vă spun ce este special la melcișorii mei. :)
Sunt pregătiți cu Green Sugar, îndulcitorul natural din extract de Stevia rebaudiana, produs de Laboratoarele Remedia și recomandat de Societatea de Nutriție din România. Are indice glicemic 0 și 0 calorii.
Eu folosesc îndulcitorul Green Sugar de ceva vreme, sub celelalte forme ale sale, însă azi vreau să vă arăt ce frumusețe de glazură se poate realiza cu noul zahăr pudră care va fi lansat pe 1 decembrie 2015, de Ziua Națională a României. Adică, peste doar câteva zile. :)
De-acum, toți cei dragi se vor putea bucura de orice dulce pe care îl veți pregăti, fără grija că valoarea glicemiei le va crește, fără teamă că se vor îngrășa, sau că vor face carii!
Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț, apoi le-am adăugat în castronul cu făină. Am adăugat oul și am frământat un aluat dens și elastic pe care l-am lăsat să dospească până când și-a dublat volumul.
În timp ce aluatul a dospit m-am ocupat de maglavaisul cu scorțișoară.
Am omogenizat untul topit, zahărul și scorțișoara, apoi am pus vasul la frigider pentru ca untul să se solidifice ușor.
Am întins aluatul dospit ca și la cozonac, apoi am întins maglavaisul peste el. Am acoperit toată suprafața aluatului.
Am rulat cât mai strâns posibil, apoi, după ce am pus rulada la frigider pentru 15 minute, am scos-o și am tăiat-o rondele de 3 cm. Am așezat melcișorii în tavă, la distanță de câte 4 cm unul de celălalt.
Am preîncălzit cuptorul și am copt melcișorii la 160°C timp de 20 de minute.
Până când aceștia s-au răcit, am pregătit glazura.
Am omogenizat untul, zahărul pudră pe care l-am cântărit, și urda ( am folosit blenderul pentru a obține o compoziție cremoasă, fină ). Am adăugat laptele fierbinte, apoi am omogenizat totul cu ajutorul unui mixer.
Am acoperit melcișorii cu glazură, după care i-am pus puțin la frigider pentru ca aceasta să se solidifice. Se poate vedea cânt de fină și lucioasă e glazura.
Sunt tare buni și merg de minune alături de o cană cu cacao cu lapte. Cred că Moș Crăciun ar vrea să îi deguste. :)
Poftă bună!
1
Țineți cont ca laptele să fie, așa cum am spus, foarte fierbinte, altfel, glazura se va tăia.