Din când în când, îmi place să iau rețete clasice, iubite de mulți pofticioși și să le personalizez puțin, pentru a încerca combinații noi. Aceasta a fost un succes!
Pancakes
Crema de Mascarpone
Pancakes
Dați merele pe răzătoarea mică și puneți pe foc mediu, împreună cu zahărul. Adăugați scorțișoara măcinată. Lăsați să fiarbă, amestecând des, pentru aprox. 20 de minute.
Când merele sunt pătrunse, luați de pe foc și transferați într-un bol, apoi mixați compozitia până ce merele devin mai cremoase, apoi lăsați să se răcească.
Separat, mixați bine ouăle cu sarea, apoi adăugați laptele și mixați din nou. Începeți să ingrosati compoziția, adăugând treptat făina, împreună cu praful de copt. După ce încorporați, adăugați peste aluat, merele mixate și amestecați bine, până devine omogen.
Într-o tigaie teflonată, tapetată foarte puțin cu ulei (luați surplusul de ulei cu un șervețel), începeți să prăjiți clătitele.
Eu le-am făcut cu diametrul de aproximativ 7 cm, pentru că le-am montat în cercurile de patiserie.
Crema de mascarpone
Amestecați brânza mascarpone cu smântâna lichidă. Adăugați zahărul pudră și mixați bine, până se dizolva și până obțineți o textură cremoasă. Montați clătitele ca pe un tort și decorați după bunul plac.