Pt ca am avut musafiri neanuntati si pt ca am tot vazut clatitele astea pe site la mai multe bucatarase, m-am hotarit sa le fac musafirilor mei....asadar, sunt cele mai bune clatite pe care eu le-am mincat vreodata, fara nici un fel de exagerare, la fel de incintati au fost si musafirii mei care nu mai mincasera nici ei pina acum...le recomand. Reteta a fost luata de la JamilaCuisine,careia ii multumesc!!!>:D
Untul topit l-am amestecat cu ouale si zaharul si le-am batut bine cu un tel. Am adaugat laptele batut,eu nu am avut suficient si am completat cu smintina si lapte, esenta si le-am amestecat pe toate. Separat am amestecat faina, praful de sare, praful de copt si le-am adaugat peste compozitia umeda. Am amestecat bine cu telul pina s-a desfacut faina si nu erau cocoloase.
Pt prajirea clatitelor am folosit o tigaie mica pe care am achizitionat-o din camara(tigaie lionese). Am pus un pic de unt in tigaia incinsa. am adaugat cite un polonic din compozitia de clatite, iar cind aluatul face gaurele deasupra si este usor prajit intoarcem clatita si mai lasam pina se prajeste si pe partea cealalta. Asezam clatita pe farfurie, am uns-o cu o lingurita plina de dulceata de capsuni, am adaugat alta si tot asa pina sunt gata toate. Mie nu mi-au iesit ff groase, dar sunt ff pufoase.
Pofta buna!!!!
1
nu le serviti imediat ce le faceti...faceti turnulet ungeti-le cu dulceata,miere, sirop de artar si lasati sa patrunda putin in ele dulceata
2
dulceata sa o puneti pe partea cu gaurele a clatitei pt ca asa facilitati mai usor patrunderea ei