Palmierii... mei

de kamy in Dulciuri, 22 Oct 2010 | 5802 vizualizari

 

usor de facut si bun

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat foietaj
  • 1 pahar zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 ling.scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmierii... mei:

Intr-un castronel amestecam zaharul,zaharul vanilat si scortisoara.

Intindem foaia(dupa ce am lasat-o sa se dezghete) si presaram zaharul parfumat pe toata suprafata, presam bine cu facaletul,intoarcem foaia si ...procedam la fel. Incepem sa pliem aluatul. Cate un sfert din latime,din  ambele parti spre centru,am presarat iar putin zahar si iar am presat cu facaletul. Cand ajungem la mijlocul foii,unim cele doua fasiute intr-una singura(le-am suprapus).Presam bine cu facaletul si taiem fasia de aluat in bucati cam de 1 cm,pe care le punem in tava de cuptor cu hartie de copt. Le lasam in cuptorul incins in prealabil pana se rumenesc putin pe partea pe care stau,dupa care le intoarcem si le mai lasam 5 min.

TIPS-URI

1

Am uitat sa fac poze de la inceput,dar sper sa ma fi exprimat pe intelesul tuturor,daca nu,scuzati(oricum mai sunt multe retete de palmieri)

2

In tava,bucatile de aluat trebuie puse la distanta de 5 cm deoarece cresc

3

Sa aveti grija la copt... partea de jos sa fie rumenita putin dupa care le intoarceti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmierii... mei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune