Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post

de nadina73 in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 7984 vizualizari

 

La noi in Ardeal in unele locuri se zice "palanetz" sau cum se mai zice "coca" sau stiu eu cum se mai zice in unele zoneEste o reteta de post pe care bunica mea Dumnezeu s-o ierte ,o pregatea mereu in fiecare post.Se poate umple cu marmelada,varza calita................

 

INGREDIENTE

  • coca:
  • 500 g faina
  • 240 ml apa caldutza
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • Umplutura.
  • 2 kg ceapa
  • 50 ml ulei
  • 3 cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • Decor:
  • pasta de tomate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post:

Se pregateste umplutura:

Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei aproximatiov 20 minute dupa care se pune boia ,sare si piper si cartofii curati si taiati cubulete mici,mici Se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40-50  minute

Coca:

Se pun toate ingrediantele in masina de paine, se lasa la programul de framantat+dospit (la fel de bine se poate pregati si fara masina de paine) Dupa ce coca a dospit se scoate se taie in 4 si se intind 4 foi cu sucitorul .

Se pune ceapa calita pe foaia intinsa se pune a doua foaie peste ea si se apapa cu furculita pe msrgini pt a face priza buna. Se inteapa din loc in loc coca ,se unge cu putina pasta de tomate , se da tava la cuptor pentru 30 minute la 160 grade. Se coace intr-o tava unsa cu putin ulei,vor rezulta 2 bucati de coca

PS:eu am uns abia cand am scos  coca din cuptor, nimic rau Se lasa la racit dupa care se taie si se serveste rece sau calda dupa preferinta

PS:la fel de bun e cu alta umplutura,gem sau varza calita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

epurasha2bb 1

20.11.2010, 16:52

5f! super!

Gurmanzii 1

21.11.2010, 21:20

mihaelar63 1

21.11.2010, 23:10

imi amintesc cu duiosie de palanetzele facute de bunica , vara- palanetze calde cu prune si lapte rece iar iarna de cele cu cartofi rantaliti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa