Omletă spaniolă

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2009 | 14555 vizualizari

 

Omleta spaniola traditionala, numita tortilla espaniola, se pregateste cu o combinatie simpla de cartofi si ceapa. Pentru a inveseli compozitia putem adauga rosii si ardei gras, dovlecei, sunca sau anghinare. Posibilitatile de topping sunt nesfarsite, folositi-va imaginatia!

Cartofii, rosiile si ardeiul gras ii furnizeaza o cantitate mare de vitamina C acestui preparat traditional pe baza de oua.


Eu am adaptat putin si am pus legume pe gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • o lingura ulei de masline
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 4 rosii cherry
  • jumatate de dovlecel
  • 2 felii de costita afumata
  • 1 cartof mare fiert in coaja
  • 3 oua (merg si 4)
  • marar verde tocat
  • sare, piper
  • cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omletă spaniolă:

Cartoful fiert l-am lasat sa se raceasca sub jet de apa, l-am curatat, l-am taiat in patru pe lung si apoi felii de 0,5 cm.

Legumele crude le-am spalat si apoi le-am tocat dupa cum urmeaza: ceapa verde- rondele subtiri, usturoiul curatat de coaja- rondele, ardeiul gras curatat de seminte- cubulete, rosiile - rondele, dovlecelul (cu tot cu coaja)- taiat pe lung si apoi rondele, costita- fasiute subtiri.

Ouale le-am batut cu mararul, sare si piper.

Intr-o tigaie de teflon punem uleiul la incins si adaugam, la interval de 1-2 minute, pe rand, legumele. Din cand in cand punem si 2-3 linguri de apa sa se poata inabusi si sa se inmoaie legumele. Ele trebuie sa ramana putin al dente. Deci, intai punem costita, apoi ceapa cu usturoiul, ardeiul gras, dovlecelul, rosiile si cartofii. Condimentam cu putina sare si piper.

Turnam ouala peste legume si ideal ar fi sa acoperim tigaia cu capac si sa lasam la foc mic sa se inchege bine oul. Eu nu am capac potrivit pentru tigaia mea, dar am improvizat eu ceva :), am acoperit cu tocatorul de lemn

Cand este aproape gata, se pune cascaval deasupra, eu am avut ementaler ras.

Am rasturnat apoi omleta pe un platou, am taiat-o in patru, am asezat-o pe farfurii si am pus iar cascaval deasupra. Senzationala!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă spaniolă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Oana 1

10.10.2009, 21:53

Stai sa vezi si cand vom putea comenta Inca nu mi-au trecut nervii

adry88 1

19.05.2011, 16:17

florylau 1

12.05.2014, 00:18

tortilla asta nu seamana cu nici o tortillie de aici d na a gresit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele vegetariene