Painici Laugenbrot

de Angelina_Elena in Piine, 14 Iun 2013 | 5884 vizualizari

 

Reteta apartine Laurei Adamache, dar cele care mi-au facut pofta au fost Ancuta, Timea, Buni si Gaby! Sunt foarte, foarte bune si aspectuoase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml apa calduta
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 g)
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare

In plus:

  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 lingurite apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu zaharul si putina apa calduta.

Adaugam sarea, uleiul si adaugam treptat restul de apa calduta si incepem sa fremantam cu mana pana obtinem un aluat elastic, nelipicios. 

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit pentru 40 de minute.

Dupa ce aluatul a dospit formam cu mainile unse cu putin ulei, 12 bilute, aproximativ egale.

Punem apa la fiert intr-o oala si adaugam sarea si bicarbonatul.

Cand incepe apa sa fiarba punem cate 6 painici si le lasam in apa aproximativ 30 secunde.

Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 6 painici.

Crestam painicile cu un cutit bine ascutit si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc frumos.

Scoatem painicile din cuptor, le asezam pe o planseta si le lasam acoperite cu prosop pana se racesc. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Optional se pot presara peste painici sare de mare sau seminte (mac, susan).

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

laura_n 1

15.06.2013, 15:01

cele mai bune

Angelina_Elena 1

15.06.2013, 18:36

Dyacand o sa le faci o sa te convingi de ce le face toata lumea!

Angelina_Elena 1

15.06.2013, 18:37

asa e Laura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia