Painici Laugenbrot

de lucy2002 in Piine, 20 Mai 2019 | 5762 vizualizari

 

Mi-au placut foarte mult aceste painici si am zis ca trebuie neaparat sa le incerc si eu.  M-am inspirat de la bucataras MotanLaOale si ii multumesc pentru reteta. Sunt aspectoase, gustoase si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 500 ml apa calduta
  • 14 gr drojdie uscata
  • sare dupa gust
  • 30 gr unt
  • 1 lingura de zahar
  • susan
  • 2litri de apa + 50 gr bicarbonat de sodiu+ sare doua linguri solutie pentru oparit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta.

Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam.

Lasam aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza voumul.

Cand si-a dublat volumul, il scoatem pe blatul infainat, il facem sul si il impartim in 20 de bucati ( o bucata 100 gr). Luam fiecare bucata in parte si ii dam forma unei chifle.

Intr-o cratita punem la fiert apa, sare si bicarbonatul de sodiu. Cand clocoteste, punem chiflele pe rand cate 5 in apa pentru 30 de secunde.

Cu ajutorul unei palete le scoatem si le asezam in tava tapetat cu hartie de copt.

Le taiem deasupra cu un cutit bine ascutit si le presaram cu susan sau mac.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 20 minute, pana cand panicile sunt frumos rumenite. Sunt delicioase!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle multicereale