Painici Laugenbrot

de La Ancuta in Piine, 4 Mar 2011 | 9548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata ( eu a folosit un plic de drojdie uscata)
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g unt sau ulei
  • 270 ml apa calduta
  • 1 lingutita sare
  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Punem faina intr-un caston si facem o gaura in mijloc.

Amestecam drojdia cu apa si zaharul si o turnam in mijlocul fainii. Amestecam si adaugam untul la temperatura camerei sau uleiull (eu am folosit ulei).  Adaugam apoi sarea si framantam un aluat elastic.

Acoperim si lasam la dospit 30-45 minute.

Dupa ce a dospit punem cei 2 litri de apa intr-o oala pe foc. Adaugam sarea si bicarbonatul.

Rasturnam aluatul pe masa de lucru si formam bilute de ~50 g fiecare (mie mi-au iesit 15 bucati).

Cand incepe apa sa fiarba plonjam cate 5 chiflute in apa si le lasam maxim 30 de secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel pana gatam toate chiflele.

Crestam chiflele cu un cutit bine ascutit sau un cutter. Presaram cu sare grunjoasa, susan si mac.

Dam tava la cuptor la 210 grade timp de 20-25 de minute. Painicile trebuie sa fie rumenite frumos.

Sunt o bunatate cu coaja crocanta si miez pufos.

Sursa Multumesc Laura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (46)

ionela2682 1

02.06.2011, 15:41

eu acum am vazut painicile acestea..cred ca se pot face sub forma de covrigi!

ionela2682 1

02.06.2011, 15:41

la favorite cu siguranta!

La Ancuta 1

02.06.2011, 15:45

Ionela eu sub forma de covrigi stiam aluatul acesta, dar au fost tare bune si chiflute. Daca le incerci sper sa iti placa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panini