Painici la tigaie

de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2016 | 3816 vizualizari

 

O idee minunata pentru mic dejun sau ca si aperitiv. 
Reteta cu aluat.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • un praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 80 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 40 g crema de branza
  • 100 g bacon
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici la tigaie:

   Incepem cu baconul. Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si incinsa bine, punem baconul. Il lasam pana devine putin crocant si incepe sa se "sparga". 

    Cat timp se raceste baconul pregatim aluatul astfel:

   Intr-un vas punem toate ingredintele pentru aluat: faina, sare, zahar, praful de copt, apa, uleiul si crema de branza. Amestecam pana se omogenizeaza bine si apoi, pe un blat infainat, framantam aluatul pana devine o bila.

   Lasam aluatul sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Intre timp maruntim baconul. Daca este bine prajit se va rupe usor cu degetele.

   Punem aluatul pe blat si il amestecam cu baconul. La inceput va parea ca nu se leaga, dar, daca il framantati bine, se va omogeniza frumos.

   Intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 0.5 cm si, cu ajutorul unui pahar, taiem painicile.

   Coacem fiecare painica intr-o tigaie antiaderenta. Eu am folosit aceasi tigeie in care am prajit baconul, fara a o spala.

    Serviti cu placere!

   

TIPS-URI

1

la reteta de mai sus ar merge mai multa branza si mai putin bacon.

2

aveti grija la sare deoarece baconul din comert este putin sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob cu carne de porc in manta de bacon