O idee minunata pentru mic dejun sau ca si aperitiv.
Reteta cu aluat.
Incepem cu baconul. Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si incinsa bine, punem baconul. Il lasam pana devine putin crocant si incepe sa se "sparga".
Cat timp se raceste baconul pregatim aluatul astfel:
Intr-un vas punem toate ingredintele pentru aluat: faina, sare, zahar, praful de copt, apa, uleiul si crema de branza. Amestecam pana se omogenizeaza bine si apoi, pe un blat infainat, framantam aluatul pana devine o bila.
Lasam aluatul sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Intre timp maruntim baconul. Daca este bine prajit se va rupe usor cu degetele.
Punem aluatul pe blat si il amestecam cu baconul. La inceput va parea ca nu se leaga, dar, daca il framantati bine, se va omogeniza frumos.
Intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 0.5 cm si, cu ajutorul unui pahar, taiem painicile.
Coacem fiecare painica intr-o tigaie antiaderenta. Eu am folosit aceasi tigeie in care am prajit baconul, fara a o spala.
Serviti cu placere!
1
la reteta de mai sus ar merge mai multa branza si mai putin bacon.
2
aveti grija la sare deoarece baconul din comert este putin sarat.