Painici la tigaie

de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2016 | 3575 vizualizari

 

O idee minunata pentru mic dejun sau ca si aperitiv. 
Reteta cu aluat.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • un praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 80 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 40 g crema de branza
  • 100 g bacon
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici la tigaie:

   Incepem cu baconul. Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si incinsa bine, punem baconul. Il lasam pana devine putin crocant si incepe sa se "sparga". 

    Cat timp se raceste baconul pregatim aluatul astfel:

   Intr-un vas punem toate ingredintele pentru aluat: faina, sare, zahar, praful de copt, apa, uleiul si crema de branza. Amestecam pana se omogenizeaza bine si apoi, pe un blat infainat, framantam aluatul pana devine o bila.

   Lasam aluatul sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Intre timp maruntim baconul. Daca este bine prajit se va rupe usor cu degetele.

   Punem aluatul pe blat si il amestecam cu baconul. La inceput va parea ca nu se leaga, dar, daca il framantati bine, se va omogeniza frumos.

   Intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 0.5 cm si, cu ajutorul unui pahar, taiem painicile.

   Coacem fiecare painica intr-o tigaie antiaderenta. Eu am folosit aceasi tigeie in care am prajit baconul, fara a o spala.

    Serviti cu placere!

   

TIPS-URI

1

la reteta de mai sus ar merge mai multa branza si mai putin bacon.

2

aveti grija la sare deoarece baconul din comert este putin sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bocceluţe delicioase