Painici integrale"Mic dejun"

de mimmi in Piine, 7 Apr 2011 | 4404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g Faina integrala de grau,
  • 150-200 g iaurt,
  • 100 ml apa,
  • 1 lingurita otet,
  • 2 linguri ulei ,
  • 5 g drojdie uscata,
  • 1 linguita miere,
  • sare dupa gust,
  • seminte de in si floarea soarelui,
  • cateva masline,
  • 1 ou,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici integrale"Mic dejun":

Dizolvam drojdia in 100 ml apa calduta si amestecam cu 1 lingurita miere. Lasam 10-15 minute.

Intre timp amestecam seminte de in cu iaurtul,otetul,uleiul si sare. Intr-un bol mai mare punem faina,drojdia amestecata,amestecul cu iaurt si framantam aluatul pana se dezlipeste de pe maini. Lasam aluatul la dospit cca 1 ora,pe urma impartim aluatul in 6 bucati. Fiecarei bucati de aluat ii dam forma unui arici(precum in imagine),in loc de ochisori punem masline,iar tepii ii facem cu ajutorul unei foarfece.Formam si piciorusele din putin aluat,ungem aricii cu ou batut si presaram deasupra seminte de in si floarea soarelui.

Mai lasam aricii in tava de copt,la dospit pentru cca 15 minute,dupa care ii dam la cuptor pentru 45 de minute(sau pana trec testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici integrale"Mic dejun"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra