Painici cu lapte (Anpan bread)

de Cantboilanegg in Piine, 22 Mar 2011 | 27340 vizualizari

 

In urma cu ceva vreme gaseam in magazinele Plus niste painici cu lapte foaaaaaaaarte bune, insa in ultima vreme nu le-am mai gasit. Si nici nu le mai caut... caci astazi am gatit o portie de douasprezece painici cu lapte super delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 240 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 10 g sare
  • 500 g faina
  • doua lingurite de drojdie uscata
  • 70 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte (Anpan bread):

Putem sa folosim masina de preparat paine, caz in care adaugam ingredientele (in urmatoarea ordine: laptele, oul, untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, faina si drojdia) si setam masina pe programul de framantare si dospire.

In cazul in care nu dispuneti de o masina pentru preparat paine, procedam in felul urmator: facem o maia din 50 ml lapte caldut, sare, zahar si drojdie. Lasam totul langa o sursa de caldura pentru 15-20 minute! Dupa ce maiaua este facuta, adaugam oul batut, untul si faina si framantam un aluat pe care il lasam la dospit (intr-un bol acoperit, langa o sursa de caldura) pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul!
Obtinem un aluat elastic, pe care il impartim in patru parti egale si apoi impartim fiecare din cele patru parti in alte trei! Asadar obtinem douasprezece bucati de aluat.

Fiecare bucata de aluat o modelam sub forma unei bile! Asezam cele douasprezece bile in forma de copt tapetata cu unt!

Lasam painicile in tava pentru inca 50-60 minute sau pana cand isi dubleaza volumul si apoi le ungem cu un ou batut!

Dam painicile la cuptorul preincalzit la 180*C pentru 30-35 minute sau pana cand se rumenesc frumos!

Sunt bune oricand si oricum... cu cafea, ceai, lapte... unse cu unt, gem sau Nutella!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte (Anpan bread)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

gabryela 1

15.03.2013, 14:47

arata foarte bine!!!!!!!!a-s vrea sa stiu daca se poate folosi si drojdie de bere in locul celei uscate???

Bya Ralu 1

15.03.2013, 16:19

super faine!

feliciacristea46 1

05.08.2014, 18:28

Seamana cu aluatul ce cgozonac. !chifle dulci. !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cea mai pufoasa paine