Am facut aceste painici peste care am presarat condimente Spicy & Hot, pentru a le folosi la sandwich-urile din concurs.
Pregatim mai intai maiaua.
Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si cu ajutorul unei linguri de lemn frecam amestecul pana la diluare.
Punem jumatate din cantitatea de apa cu sare la incalzit, iar cand se incalzeste atat cat sa suporte degetul la incercat, adaugam apa peste drojdia frecata, mai punem si 2 maini de faina si omogenizam.
Acoperim maiaua si o lasam la crescut 15 minute.
Punem restul de faina intr-un vas, facem o adancitura la mijloc si turnam untul topit, apoi adaugam maiaua crescuta, otetul si incepem sa incorporam din faina.
Cu restul de apa, incalzita, clatim bolul in care a fost maiaua si o turnam treptat in vasul cu faina, amestecand totul cu o spatula de lemn.
Cu mainile infainate, framantam un aluat nelipicios si nu prea tare.
Acoperim aluatul cu un stergar si il lasam la crescut aproximativ 15 minute la loc caldut.
Dupa ce a crescut suficient, adica si-a dublat volumul, impartim aluatul in cinci parti egale, pe care le intindem in foi subtirele pe masa de lucru, presaram peste ele condimente si le rulam.
Cu ajutorul unui cutit cu lama ascutita crestam painicile din loc in loc, le asezam in tava, punandu-le pe fiecare pe cate o bucata de hartie de copt, pentru a nu se lipi intre ele in timpul coacerii.
Ungem painicile cu galbenus de ou diluat cu lapte si presaram condimente deasupra.
Le mai lasam in tava cam 10 minute, dupa care le coacem la 180 de grade pentru 40 de minute.