Painici cu ceapa, cimbru si busuioc

de Patricia Iordache in Piine, 17 Iul 2013 | 6094 vizualizari

 

Zilele trecute, m-a cuprins dintr-o data o pofta nebuna de paine cu ceapa asa cum am mancat acum cativa ani intr-un concediu. SI...m-am pus pe cautat si am gasit o reteta pe blog-ul kissthecook.ro. Am modificat pe ici pe colo reteta si a iesit o painica...de-am mancat si goala, uitandu-ma la TV. :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina;
  • 300 ml. apa calduta;
  • 25 gr. drojdie;
  • 1 lingură cu zahar;
  • 1 lingurita cu sare;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 ceapa mare;
  • 2-3 linguri ulei de măsline;
  • 1/2 lingurita cu otet de mere;
  • 1 lingurita rasa cu cimbru proaspat;
  • 1 lingurita rasa cu busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu ceapa, cimbru si busuioc:

Punem faina intr-un vas incapator si facem o scobitura in mijloc. In mijloc adaugam apa calduta, drojdia,si zaharul. Amestecam usor cu o lingura pana se topeste toata drojdia.

Incepem sa amestecam cu faina de pe margini si framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.

Ungem alt vas cu putin ulei si punem aluatul obtinut, il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa creasca aproximativ 30-45 minute.  

Intre timp, tocam ceapa julienne, presam usturoiul si le calim putin in uleiul de masline.  Tocam marunt cimbrul si busuiocul proaspat.  

Presaram pe masa de lucru putina faina si scoatem aluatul. Incepem sa il framantam pana scoatem tot aerul din el, apoi il impartim in 4 parti egale.

Fiecare bucata de coca o intindem cu ajutorul mainilor, prin presare. Adaugam peste ea cimbrul si busuiocul tocat. Rulam coca astfel incat condimentele sa intre bine in coca, mai framantam putin si apoi dam o forma finala painicii (ovala sau rotunda).  

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam toate cele 4 painici, le acoperim cu un prosop si le lasam sa creasca minim 30 minute.  

Cu ajutorul unui cutit facem mici crestaturi in painicile crescute, punem pe fiecare cate putin din amestecul de ceapa si usturoi. Presaram din nou cimbru si busuioc si introducem tava la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 30-40 minute, pana se rumenesc frumos, avand grija sa nu ardem ceapa.

TIPS-URI

1

Sunt delicioase chiar si servite simplu, alaturi de un pahar cu bere sau un pahar cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ceapa, cimbru si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin