Painica pentru aperitive

de jolygina in Piine, 13 Apr 2016 | 2970 vizualizari

 

De cand ma stiu mi au placut formele, in clasa  a patra mi am cumparat primul set de forme pentru ornat dar aceste forme le ador nu numai eu ci si bestiutele mel 

 

INGREDIENTE

  • 365 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 620 g faina
  • un plic drojdie uscata
  • o lingura seminte pentru paine ( chia , in)
  • 1 lingra ulei pentru forme
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica pentru aperitive:

Framantam painea in ordinea urmatoare: apa cu lingurita de sare apoi faina si drojdia pana se incorporaza bine cand este gata  adaugam si amestecul de seminte. Lasam la crescut o ora jumate apoi impartim coca in trei si o introducem in formele unse cu ulei. Le mai lasam sa creasca in forme circa 25 min apoi le punem in cuptorul incins timp de 25-30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica pentru aperitive" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

jolygina 1

14.04.2016, 13:19

aha deci mai multe etape am inteles
data viitoare

jolygina 1

14.04.2016, 13:23

Camelya nu cred m am uitat acum la cineva pe sait si nu avea decat cu produsul final si era aprobata
Cred ca m a uitat sefu de cand nu am mai pus retete

Carmen_g 1

19.04.2016, 16:29

Frumusele painicile.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine