Painea lui Ruxy

de Doralinda in Piine, 20 Ian 2013 | 4670 vizualizari

 

Am incercat multe retete de paine, dar nici una nu mi-a iesit ca aceasta paine! E din reteta lui Ruxy, cu cateva modificari!
Sarut mana Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina (eu am pus faina speciala ptr paine de casa si amestecata cu ciabatta)
  • 600 ml apa calduta
  • 6 linguri ulei masline
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 galbenus
  • o lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea lui Ruxy:

Am pus in masina de paine intai lichidele(fara galbenus si lapte), apoi sarea, zaharul, faina si drojdia. Am ales programul ptr framantare si crestere(programul 13 la masina moulinex), care dureaza cam o ora si jumatate.

Cand a fost gata, am scos aluatul si am mai framantat-o putin pe masa presarata cu faina dupa care am impartit in 3 parti egale si am impletit-o. Am pus aluatul intr-o tava in care am pus hartie ptr copt, si am mai lasat-o putin sa creasca. Inainte de a o pune la cuptor, am uns-o cu galbenusul amestecat cu laptele, apoi am dat-o la cuptorul preincalzit 170C(cuptorul meu e mai puternic) ptr cca 30 min, apoi am scazut temperatura la 160C  ptr inca 10 min. In timpul preincalzirii, puneti un recipient cu apa, ajuta la cresterea frumoasa a painii, si tava cu aluatul asezati-o pe randul de jos(ca sa nu se arda la suprafata), depinde bineinteles si de cuptor(al meu e cu aer rotativ). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea lui Ruxy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda impletita