Paine taraneasca

de Oana in Piine, 27 Apr 2009 | 14952 vizualizari

 

Este o paine cu 3 tipuri de faina, facuta la masina de paine. Reteta este chiar din carticica masinii (Moulinex OW 5000). Iese foarte buna!

 

INGREDIENTE

        Pentru o paine de 750 g:
  • 305 ml apa
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
  • 1 si 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri cu lapte praf
  • 240 g faina alba
  • 120 g faina integrala
  • 120 g faina de secara
  • 1 si 1/2 lingurite cu drojdie uscata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine taraneasca:

Toate ingredientele se pun in masina de paine in aceasta ordine si se seteaza programul 3 (pentru Moulinex OW 5000), dureaza 3h37.

Se seteaza culoarea dorita pentru coaja, eu aleg mereu crocanta :). Duap ce se face painea, se lasa la racit pe un grilaj o ora, apoi se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bucataras 1

29.04.2009, 07:37

http://blog.bucataras.ro/cozonac-pufos-si-gustos-la-masina-de-paine/

Oana 1

29.04.2009, 11:39

Oana, multumesc! Multumim Bucataras pentru link

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine graham cu masline verzi