Paine integrala

de VanessaAli in Piine, 19 Aug 2017 | 5463 vizualizari

 

Am decis sa consum de acum inainte paine integrala, deoarece are mai multe fibre si e mai sanatoasa. La inceput cumparam din diverse magazine, dar nu prea imi place de obicei painea de cumparat, asa ca m-am gandit sa mi-o fac eu acasa. A fost mai usor decat ma asteptam si a iesit o paine grozava.

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina integrala
  • 150 g faina alba
  • 14 g drojdie uscata
  • 2 linguri de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • aproximativ 700 ml apa calduta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

Amestecam cele doua tipuri de faina impreuna cu drojdia uscata intr-un bol incapator. Divolvam in 200 ml apa calduta, o lingurita rasa de zahar, si in 200 ml sarea.

Turnam peste faina apa cu zaharul si incepem sa framantam, apoi si apa cu sare si uleiul. In timp ce framantam, incorporam si restul de 300 ml de apa, pana cand obtinem un aluat cat mai nelipicios ( e posibil sa nu aveti nevoie de toata apa, sau din contra, de putin mai multa). Framantam bine, dupa care lasam intr-un loc uscat si caldut sa dospeasca pana isi dubleaza volumul ( o ora si ceva ).

Dupa ce a dospit suficient, il impartim in doua parti egale, luam pe rand cate o bucata si o mai lucram putin cu mana sa o intindem cat o tava de cozonac, apoi punem aluatul in respectiva tava tapetata cu hartie de copt cat sa acopere fundul si cel putin cele doua laturi lungi.

Mai lasam aluatul sa dospeasca aproximativ 45 minute in tavi, dupa care le bagam la cuptorul preincalzit, timp de aproximativ o ora sau pana e coapta painea bine.

Scoatem tavile si cu ajutorul hartiei de copt si painea, si o lasam la racit.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare