Paine sarbeasca

de farfuriavesela in Piine, 29 Apr 2014 | 5909 vizualizari

 

Pentru ca mi se pare usor de pregatit, deosebita ca aspect si pentru ca toti copiii o adora, va ofer si voua acesta reteta !

Urmariti reteta noastra video chiar aici !
http://youtu.be/IIc2ok79akM

 

INGREDIENTE

  • 400 de grame de faina alba cernuta in prealabil 
  • 1 cub de drojdie proaspata (25 gr) 
  • 1 cana de lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar ( sa frecam drojdia cu acest zahar) 
  • sare 
  • o jumatate de pachet de unt (100 grame)
  • un galbenus de ous (pentru uns deasupra aluatul inainte de coacere) 
  • seminte de foarea soarelui/susan pentru ornat painea pe deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine sarbeasca:

Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana devine lichida
In laptele caldut adaugam drojdia lichida si lasam 10 minute, sa se desfaca bine drojdia
Adaugam faina si sarea
Obtinem un aluat moale, il lasam sa creasca aproximativ o ora
Dupa ca aluatul s-a dospit, punem faina pe blatul de lucru
Impartim aluatul in 2, apoi fiecare jumatate in 3, apoi fiecare treime in doua si obtinem 12 bile de coca
Intindem fiecare bila de coca usor, pana obtinem o discheta de aluat
Trecem discheta prin unt topit
Punem in tava unsa cu ulei si pudrata in prealabil cu faina
Asezam astfel toate cercurile de coca, ca petalele unei flori
Ungem cu galbenus
Presaram seminte de floarea soarelui si de susan
Punem painica in cuptorul preincalzit, 30 de minute la 180 grade sau la cuptorul cu gaz la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Este o paine frumoasa si gustoasa, nu stiu cum se prezinta rece pentru ca nu a apucat niciodata sa se raceasca!

Va doresc o zi frumoasa si farfurii vesele ca painea aceasta !

Va asteptam sa ne vizitati si pe http://www.farfuriavesela.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine sarbeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Nicole28 1

29.04.2014, 14:50

Delicioasa!

elucubratiiculinare 1

29.04.2014, 15:43

un pic mai mult zahar si deja e cozonac Trebuie sa fie super

Rocsi 1

30.04.2014, 10:29

Painea de casa este grozava

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu unt si marar