Paine rapida cu iaurt

de Steffy in Piine, 12 Noi 2013 | 39060 vizualizari

 

Nu sunt obisnuita sa fac paine, dar am incercat aceasta reteta pentru ca mi s-a parut simpla si nu trebuie sa framanti mult. A iesit pufoasa si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 1 praf de copt
  • 400 g iaurt
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • cateva seminte de floarea soarelui
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rapida cu iaurt:

Intr-un castron se pun iaurtul, ouale, zaharul si un praf de sare si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga faina si praful de copt si se framanta usor. Se imparte coca in 2 bucati si se ruleaza una peste alta pentru a iesi o paine impletita.

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt, se pune painea impletita peste care am presarat niste seminte de floarea soarelui si se da la cuptor pentru 50 minute, la foc mic.

Verificam cu o scobitoare, daca nu mai ramane deloc aluat lipit de ea, inseamna ca painica este gata. Se scoate din cuptor, se lasa sa se odihneasca, apoi se poate manca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum sa faci acasa painici "japoneze",rumene si delicioase?