Paine pufoasa de casa

de Rahela Velicu in Piine, 3 Feb 2017 | 6341 vizualizari

 

Painea de casa este preferata mea, mai ales calda cu branza si rosii. Hm...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calda
  • 1 cub de drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 ou
  • seminte de mac
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa de casa:

Mai intai, dizolvam drojdia in apa calda, adaugam zaharul si turnam peste faina. Incepem sa framantam, adaugam si sarea si framantam bine. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios.

Lasam la dospit in loc calduros, pentru 40-50 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 6-7 parti egale, facem bilute si le punem in forma de floare in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou, presaram mac si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 30 de min.

TIPS-URI

1

Macul poate fi inlocuit cu susan sau poate fi eliminat de tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu masline negre