Paine pufoasa de casa

de Rahela Velicu in Piine, 3 Feb 2017 | 7147 vizualizari

 

Painea de casa este preferata mea, mai ales calda cu branza si rosii. Hm...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calda
  • 1 cub de drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 ou
  • seminte de mac
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa de casa:

Mai intai, dizolvam drojdia in apa calda, adaugam zaharul si turnam peste faina. Incepem sa framantam, adaugam si sarea si framantam bine. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios.

Lasam la dospit in loc calduros, pentru 40-50 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 6-7 parti egale, facem bilute si le punem in forma de floare in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou, presaram mac si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 30 de min.

TIPS-URI

1

Macul poate fi inlocuit cu susan sau poate fi eliminat de tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]