Paine irakiana (Samoon)

de Catalina L in Piine, 3 Oct 2017 | 3676 vizualizari

 

Astazi in Irak se sarbatoreste ziua nationala.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/paine-irakiana-samoon.html
Le samoon este pâinea tradițională irakiană.
Este in forma de romb de dimensiuni intre 10 si 15 cm.
O gasim peste tot, la restaurante este facuta pe loc într-un cuptor de cărămidă special pentru pâine.
Locuitorii de la Bagdad se laudă deci cu ”pâine mereu proaspătă”, fie că este vorba despre lipia libaneză, fie că este vorba despre pâinea tradițională irakiană Samoon.

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de faina (550 g)
  • 1 cana de apa calduta (250 ml -300 ml)
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de drojdie uscata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine irakiana (Samoon):

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, sarea si uleiul.

Amestecati si incorporati treptat apa calduta.

Framantam cca. 10-15 minute.

Acoperim si lasam sa creasca 2 ore.

Se degazează aluatul si se-mparte in 6 parti.

Rulati fiecare bucata si faceti-le in forma de romb.

Puneti painicile pe o placa acoperita de hartie de copt si lasati-le sa creasca 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Decorati cu lama unui cutit, ungeti-le cu lapte si presarati mac, susan

Coaceti timp de 30 - 35 minutes sau pana cand sunt frumos colorate.

Sunt bune natur sau le puteti umple cu garnitura dorita !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irakiana (Samoon)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine alba facuta la masina de paine