Am amestecat făina neagră, cu cea intermediară şi cu seminţele. Am adăugat sarea. Am început să incorporez apa călduţă. Am adăugat drojdia dizolvată în apa călduţă.. şi am amestecat bine.. Am frământat aluatul începând să adaug câte o lingură de ulei de măsline.. rând pe rând până au fost toate cele 7 linguri încorporate. Am frământat bine-bine timp de cca 10 minute. Am acoperit vasul cu folie şi am lăsat la crescut 40 minute.
Cand aluatul şi-a dublat volumul, l-am înpărţit în 3 bucăţi, pe care le-am modelat în şnururi, împletindu-le în 3. Am pus pâinica în tava tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, şi am lăsat să crească 20 minute. Dupa ce pâinea a crescut frumos, am udat cu o pensulă pâine cu apă si am presărat făină deasupra. Am dat-o la cuptor 30 minute la 220 grade, în cuptorul preîncălzit.
Când s-a rumenit frumos, am scos pâinica şi am învelit-o într-un prosop curat.