Aceasta este o paine ca o lipie, foarte des intalnita alaturi de mancarurile indiene. Caracteristica ei e ca prin coacere se desface si lasa in mijloc un gol. Se mananca simpla sau umpluta cu carne tocata, cartofi, ceapa si multe altele.
Painea aceasta este foarte buna calda, direct din cuptor.
Amesteca drojdia cu mierea si 50 ml apa. Lasa pana cand incepe sa faca spuma
Amesteca faina, sarea, uleiul si iaurtul. Adauga laptele, drojdia si restul de 50 ml apa
Amesteca cu o lingura la inceput, apoi framanta cu mana pana ce coca devine elastica. Daca coca e prea tare, mai aduga cate putina apa, pana devine mai moale.
Lasa coca la crescut intr-un castron cam 1 ora, sau pana ce isi dubleaza volumul
In timpul acesta incalzeste cuptorul la temperatura maxima si pune in el o tava mare, ca sa se incalzeasca bin. Daca ai piatra pentru pizza, foloseste-o.
Cu mainile unse cu ulei (sau cu putina faina) scoate coca din castron si imparte-o in 10 bucati.
Intinde 3 bucati de coca sub forma ovala, nu prea subtire,ca sa nu iasa foarte uscate dupa copt
Pune cele 3 bucati in tava incinsa si coace la 225 C (foarte tare) 7 minute, apoi intoarce pe cealalta parte si mai coace 7 minute (in total cam 15 minute ajung)
Scoate painea din cuptor si pune tava la loc in cuptor, ca sa se incalzeasca din nou. Mai coace 3 bucati. Continua pana cand termini toata coca.
Serveste painea calda cu ce curry iti place