Paine impletita in 3

de Lau in Piine, 5 Apr 2011 | 5343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou pentru uns
  • 300 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita in 3:

se pune faina intr-un castron mai mare se face o gaura in mijloc se adauga zaharul si sarea. In mijloc se pune drojdia si 3 linguri de apa calduta, se amesteca impreuna cu 2 linguri faina si se lasa 15 min dupa care se framanta coca. Se lasa o ora la dospit, apoi se rupe in bucati egale. Se unge masa cu ulei si luam cate o bucatica si o facem sul dupa care impletim in 3, (cum ne impletim parul asa impletim painea).

Se unge o tava cu ulei, se aseaza painea, dupa care o ungem cu oul batut si dam la cuptor pana se rumeneste.

TIPS-URI

1

eu am uitat-o in cuptor si s-a rumenit un pic cam mult dar a fost buna si asa,

2

eu am preserat-o si cu mac

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita in 3" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa din faina alba