Paine impletita de casa

de asubana in Piine, 22 Mar 2011 | 5739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru -1 kg. de paine 
  • 3 pliculete de drojdie uscata sau 45g drojdie proaspata, 
  • 750g faina alba la temperatura camerii
  • 1 lingurita de zahar, 
  • 2 lingurite de sare si putin ulei de masline.
  • 350 ml apa calduta, 
  • Mac optionat (pentru decor sau susan cum doriti)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita de casa:

Amestec drojdia cu apa si zaharul, dupa care o torn in vasul cu faina,sarea si restul de apa.Le amestec putin si las pret de 20 de minute sa crasca.Iarasi o  mai framant 20 de minute. Il framant intr-o singura directie ca la cozonac.

Se da o forma la paine,eu am facut 2 modele.Am folosit o tava de cuptor intinsa si am pus hartie pergament. Am presarat mac pentru decor si am lasat-o la dospit in tava 20 de minute. 

Am bagat panitele la cuptorul normal. Am facut proba cu scobitoarea pentru a verifica daca este bine facuta pana la talpa..... Si gata.

Temperatura la cuptor sa fie cam 220 C -230C foate bine incins.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita de casa