Paine impletita de casa

de asubana in Piine, 22 Mar 2011 | 5881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru -1 kg. de paine 
  • 3 pliculete de drojdie uscata sau 45g drojdie proaspata, 
  • 750g faina alba la temperatura camerii
  • 1 lingurita de zahar, 
  • 2 lingurite de sare si putin ulei de masline.
  • 350 ml apa calduta, 
  • Mac optionat (pentru decor sau susan cum doriti)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita de casa:

Amestec drojdia cu apa si zaharul, dupa care o torn in vasul cu faina,sarea si restul de apa.Le amestec putin si las pret de 20 de minute sa crasca.Iarasi o  mai framant 20 de minute. Il framant intr-o singura directie ca la cozonac.

Se da o forma la paine,eu am facut 2 modele.Am folosit o tava de cuptor intinsa si am pus hartie pergament. Am presarat mac pentru decor si am lasat-o la dospit in tava 20 de minute. 

Am bagat panitele la cuptorul normal. Am facut proba cu scobitoarea pentru a verifica daca este bine facuta pana la talpa..... Si gata.

Temperatura la cuptor sa fie cam 220 C -230C foate bine incins.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita de casa