Pâine germană cu chimen

de Ade200 in Piine, 2 Ian 2013 | 7743 vizualizari

 

Am găsit o reţetă pe o tavă cumpărată şi am încercat-o, e foarte aromată şi gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 40 g de drojdie/2 plicuri de drojdie uscată
  • 5 linguri de apă călduţă
  • 2 ouă
  • 1 kg de făină
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 125 ml de apă
  • 75 g de unt moale
  • 50 g de unsoare
  • 2 linguriţe de sare
  • 3 linguriţe de chimen măcinat
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine germană cu chimen:

Cerne făina. Amestecă drojdia cu zahărul şi 5 linguri de apă călduţă. Lasă până se dublează volumul.

Cu restul de apă şi cu sarea bate ouăle. Adaugă untul, unsoarea, chimenul şi frământă. Dacă aluatul se lipeşte, mai adaugă 1-2 linguri de făină; dacă e prea tare, puţină apă.

Lasă la dospit 30 de minute, acoperit, la loc mai călduţ.

Unge o tavă de pâine cu unt. Preîncălzeşte cuptorul la 225 de grade.

Frământă iar aluatul si pune-l în formă. Lasă-l la crescut până se dublează volumul. Fă nişte tăieturi cu un cuţit udat în apă.

Coace la foc mare(nr.4) 10 minute, apoi micşorează la 175 de grade(nr.2) şi mai coace 60 de minute.

Scoate pâinea si acoper-o cu un şervet până se răceşte.

Forma are 35 cm.

TIPS-URI

1

Se poate folosi drojdia uscată; în acest caz se amesteca făina cu drojdia uscată şi se lasă 15 minute aşa, apoi se adaugă restul ingredientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine germană cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa