Paine dulce de casa cu zer

de simona72 in Piine, 18 Aug 2013 | 7752 vizualizari

 

Daca tot nu am gasit la ce sa folosesc zerul, ideea mi-a venit atunci cand am avut nevoie de lapte batut pt aluat si nu am avut suficient in casa. Asa ca, o buna parte din lapte batut a fost inlocuit cu zer de capra, iar ideea nu a fost rea deloc...painea este foarte frageda, pufoasa si putin dulce...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml zer de capra
  • 50 ml lapte batut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina alba
  • 1/2 cub de drojdie proaspata
  • seminte pt decor: in, susan, dovleac, floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine dulce de casa cu zer:

Dupa cum v-am obisnuit, aluatul il fac la masina de paine. Deci am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus, iar dupa ce aluatul a fost framantat, l-am scos si l-am pus intr-un castron pe care l-am acoperit cu prosop de bucatarie. Din cauza caldurii de afara a crescut f repede, 10-15 minute, l-am facut sul, l-am taiat in bucati si l-am pus in forma de iena rotunda. Deasupra am presarat seminte. Am mai lasat sa creasca 15 minute,i-ar apoi l-am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30 minute. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

il puteti pune intr-o forma simpla de chec, eu doar am vrut sa-l fac mai frumos de data asta...am tot vazut pe la bucatarasele noastre painici in forma rotunda...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine dulce de casa cu zer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

babi5 1

18.08.2013, 21:25

Esti plin a de surprize

ianculubita 1

19.08.2013, 08:17

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:47

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigi - Bretzel