Paine de secara cu masline

de Miha in Piine, 13 Mar 2012 | 4021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina alba
  • 150 g faina secara
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • ~400 ml apa calduta
  • 100 g masline negre
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara cu masline:

Intr-un castron amestecam cele 2 tipuri de faina, drojdia uscata, zaharul si sarea. Facem o gropita in mijloc si turnam apa putin cate putin, amestecand bine cu un tel, pana obtinem un aluat moale, dar consistent (care curge/cade de pe tel) . Incorporam si maslinele taiate, apoi acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pentru 2 ore.

Rasturnam aluatul pe masa bine infainata si ii dam forma rotunda. Intre timp, cratita in care vom coace painea o punem in cuptor sa se incalzeasca. Punem painea in cratita si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pentru cca 40-50 minute, pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara cu masline" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (36)

Aurelia 07_07 1

19.03.2012, 06:59

Miha draga in caz ca nu mai este piine eu vreau data viitoare doua bucati ca arata super

ionix 1

19.03.2012, 19:17

Cu siguranță o voi face.... când voi avea puțin timp liber. Arată super!

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 17:37

yamiii

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta cu masline