o painica delicioasa si tare pufoasa..merita s-o incercati:D
Dizolvam drojdia in apa calduta (250 ml). Punem faina intr-un bol mai mare, facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata, uleiul, sarea si zaharul si framantam bine. Dupa ce am terminat de framantat, acoperim bolul cu un servet si il lasam la loc caldut timp de 1 ora.
Impartim aluatul in 2, apoi impartim fiecare bucata in 3 bucatele mai mici (sa avem in total 6 bucatele). Fiecare bucatica o sucim astfel incat sa iasa 6 snururi de aceeasi lungime. Impletim painea din 3 snururi(la fel facem si pt a 2 a paine).
Ungem 2 tavi cu ulei si le tapetam cu faina, punem painicile inauntru si le mai lasam la crescut inca 15-20 min acoperite cu un servet. Inainte sa le bagam la cuptor le stropim cu putina apa (pentru a se rumeni ). Le punem la cuptor pt aproximativ 35-40 de minute la foc mic pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le scoatem din cuptor le acoperim cu un servet pentru a fi mai moi. Se pastreaza in pungi de plastic.
Pofta buna!!!