Pâine de casă

de diaconta in Piine, 22 Feb 2015 | 4101 vizualizari

 

Cum spuneam a cam început să-mi placă să fac pâine.Este incomparabil mai bună decât cea cumparată.Singura mea problemă este faptul că nu putem consuma destul de repede o pâine şi dupa două zile îşi schimbă consistenţa şi parcă devine „îndesată” chiar dacă nu se întăreşte.
De data aceasta a fost o minunăţie de pâine moale şi deosebit de pufoasa,am să revin să vă spun cum s-a păstrat.

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 300 ml apa călduta
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g drojdie uscata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă:

Faina am amestecat-o cu sarea si am pus-o într-un bol.

Am facut o adâncitura la mijloc,am pus zaharul,drojdia,putina apa calduta,am amestecat drojdia,zaharul si apa si am acoperit cu putina faina.

Am lasat  sa înceapa sa dospeasca drojdia.

Am început sa adaug cam jumatate din apa calduta si am  framântat.

Am pus apoi uleiul si restul de apa.

Trebuie sa avem un aluat potrivit ca si consistenta,nici prea moale dar nici prea tare,astfel încât sa puteti framânta usor.

Acum,as zice ca asta e treaba de exercitiu,am stricat destule aluaturi pentru ca nu stiam exact ce consistenta trebuie sa aiba.

Puteti sa mai adaugati faina sau apa ,dupa caz.

Am framântat pâna ce aluatul a devenit elastic si s-a desprins usor de peretii vasului.

A ajutat destul de mult si uleiul din compozitie.

Am acoperit vasul cu un servet si  pus aluatul la loc caldut sa dospeasca pâna si-a dublat volumul.

Am framântat putin aluatul,l-am împartit în doua suluri pe care le-am împletit si le-am pus în tava de chec unsa cu putin ulei.

Am acoperit iar cu un servet curat si am lasat iar la dospit(de data aceasta,am pus tava deasupra aragazului pentru ca aveam ceva în cuptor).

Am preîncalzit cuptorul la 200 de grade si am pus tava la cuptor pentru 40 de minute.

Dupa 15 minute,am redus focul la 180 de grade.

Dupa cele 40 de minute,am scos pâinea din cuptor si am udat-o deasupra cu putina apa rece ca sa se înmoaie coaja,apoi am acoperit-o cu un prosop.

 

 

Poftă bună să aveţi !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine de casă - Rețeta rapidă, fără frământare