Paine de casa

de RuxyRux in Piine, 6 Sep 2011 | 5299 vizualizari

 

By Ruxy

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 600 ml lapte( pentru post inlocuiti cu apa e la fel de delicioasa)
  • 20 gr sare
  • 1 lingura de zahar
  • 8 linguri de ulei masline
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 3 linguri de lapte si un galbenus pentru uns
  • puteti pune susan, mac sau seminte deasupra daca doriti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Cernem faina in vasul de framantat, adaugam sarea pe margini, zaharul si drojdia in mijloc si apoi incepe sa framantam adaugan laptele ( sau apa) apoi la sfarsit uleiul. Lasam o ora la crescut la loc cald.

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul il mai framantam doua minute si-l impartim in doua. Formam doua suluri pe care le punem in tavile de copt( cele de cozonac).

Lasam pana cresc din nou pana in marginea tavilor , ungem cu laptele batut cu galbenus si coacem 35-40 de minute la 200 grade.

Taiem numai dupa ce painea s-a racit complet...iar daca poftim de nu mai putem la mirosul divin din casa rupem cu mana un coltisor...pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

26.02.2015, 17:26

Da desigur o poti face cum vrei! Cu drag!

kaludya 1

26.02.2015, 18:43

Am pregatit ingredientele si am pus la dospit...dar a trecut 30 de minute de cand am pus si nu a crescut deloc......va mai creste oare???

RuxyRux 1

26.02.2015, 18:46

Trebuie lasata la loc cald..obligatoriu( langa aragaz), daca vrei sa creasca repede...dureaza uneori mai bine de o ora chiar si la cald....daca nu creste nici atunci, poate sa fie din cauza drojdiei...sper sa nu ai probleme!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa bogata in fibre