Paine cu sana

de Sim0na in Piine, 10 Apr 2012 | 4737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 ml sana
  • 200 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu sana:

Faina am pus-o intr-un vas, iar in mijlocul ei am adaugat drojdia uscata. Am amestecat bine, apoi am adaugat sana, continuand sa amestec. Am pus si sarea, iar apoi treptat apa calduta. La urma am adaugat uleiul, framantand bine-bine cca 15 minute, pana ce aluatul devine elastic. Daca mai este nevoie mai adaugati putina faina, cate o lingura treptat.

Bila formata am pus-o intr-un vas pe care l-am acoperit cu un servet umed, si l-am lasat la dospit 1 ora jumatate, intr-un loc caldut si ferit de curent.

Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am rasturnat pe masa infainata si i-am dat forma, apoi am pus-o intr-o tava si am mai lasat cca 30 minute la crescut.

In acest moment am pornit si cuptorul la 220 grade. Dupa cele 30 de minute am deschis usa cuptorului si am turnat in tava de jos o cescuta cu apa, apoi am inchis usa foarte rapid.

Cu ajutorul unei lame am crestat suprafata painii, fara a apasa prea tare.

Am redus temperatura cuptorului la 200 grade si am bagat rapid painica in cuptor, unde am copt-o 45-50 minute.

A iesit foarte pufoasa, cu o crusta frumoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu sana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt