Faina am pus-o intr-un vas, iar in mijlocul ei am adaugat drojdia uscata. Am amestecat bine, apoi am adaugat sana, continuand sa amestec. Am pus si sarea, iar apoi treptat apa calduta. La urma am adaugat uleiul, framantand bine-bine cca 15 minute, pana ce aluatul devine elastic. Daca mai este nevoie mai adaugati putina faina, cate o lingura treptat.
Bila formata am pus-o intr-un vas pe care l-am acoperit cu un servet umed, si l-am lasat la dospit 1 ora jumatate, intr-un loc caldut si ferit de curent.
Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am rasturnat pe masa infainata si i-am dat forma, apoi am pus-o intr-o tava si am mai lasat cca 30 minute la crescut.
In acest moment am pornit si cuptorul la 220 grade. Dupa cele 30 de minute am deschis usa cuptorului si am turnat in tava de jos o cescuta cu apa, apoi am inchis usa foarte rapid.
Cu ajutorul unei lame am crestat suprafata painii, fara a apasa prea tare.
Am redus temperatura cuptorului la 200 grade si am bagat rapid painica in cuptor, unde am copt-o 45-50 minute.
A iesit foarte pufoasa, cu o crusta frumoasa!