Paine cu rozmarin si cascaval

de Bunica in Piine, 4 Iul 2018 | 2815 vizualizari

 

Painea preparata in casa nu se compara la gust si textura cu cea pe care o cumparam. M-am hotarat sa incerc sa prepar o paine putin aromata.
Pentru aromatizarea ei am folosit rozmarin de la Delik`at. Condimentul fiind natural 100%, a dat painii un gust deosebit de bun. In timp ce intindeam foaia de aluat m-am gandit sa o imbunatatesc cu putin cascaval. Ce-a iesit? O bunatate de paine pe care o poti manca goala.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 ml apa calda
  • 100 g cascaval ras
  • 1 lingura rozmarin de la Delik`at
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rozmarin si cascaval:

Se cerne faina intr-un vas de framantat.

La mijloc se face o gropita in care se pun: drojdia, sare, zahar, uleiul si apa.

Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de mana.

Strangi aluatul in mijlocul vasului si-l invelesti cu un prosop curat.

Lasi la dospit timp de o ora.

Dupa o ora se imparte aluatul in 5 parti. 

Ia o parte si intinde cu sucitorul o foaie de 0,5 cm. grosime.

Foaia de aluat se imparte in patratele cu latura cam de 5 cm.

Presara pe foaia de aluat rozmarin si pune cate o jumatate de lingurita cascaval ras.

Ia o tava rotunda cu inel detasabil si tapeteaz-o cu hartie de copt.

Ruleaza patratul si aseaza-l intr-o tava rotunda.

Se procedeaza al fel pana se umple tava.

Acopera tava cu un prosop curat se lasa la dospit 30 minute.

Sparge un ou intr-un castron si cu ajutorul unei furculite amesteca oul.

Unge aluatul cu ou, presara susanul si da tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C.

Se tine la cuptor timp de 30-40 minute.

Testul cu scobitoarea este farte bun.

Painea coapta se scoate din forma pe un prosop curat.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rozmarin si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare