Painea preparata in casa nu se compara la gust si textura cu cea pe care o cumparam. M-am hotarat sa incerc sa prepar o paine putin aromata.
Pentru aromatizarea ei am folosit rozmarin de la Delik`at. Condimentul fiind natural 100%, a dat painii un gust deosebit de bun. In timp ce intindeam foaia de aluat m-am gandit sa o imbunatatesc cu putin cascaval. Ce-a iesit? O bunatate de paine pe care o poti manca goala.
Se cerne faina intr-un vas de framantat.
La mijloc se face o gropita in care se pun: drojdia, sare, zahar, uleiul si apa.
Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de mana.
Strangi aluatul in mijlocul vasului si-l invelesti cu un prosop curat.
Lasi la dospit timp de o ora.
Dupa o ora se imparte aluatul in 5 parti.
Ia o parte si intinde cu sucitorul o foaie de 0,5 cm. grosime.
Foaia de aluat se imparte in patratele cu latura cam de 5 cm.
Presara pe foaia de aluat rozmarin si pune cate o jumatate de lingurita cascaval ras.
Ia o tava rotunda cu inel detasabil si tapeteaz-o cu hartie de copt.
Ruleaza patratul si aseaza-l intr-o tava rotunda.
Se procedeaza al fel pana se umple tava.
Acopera tava cu un prosop curat se lasa la dospit 30 minute.
Sparge un ou intr-un castron si cu ajutorul unei furculite amesteca oul.
Unge aluatul cu ou, presara susanul si da tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C.
Se tine la cuptor timp de 30-40 minute.
Testul cu scobitoarea este farte bun.
Painea coapta se scoate din forma pe un prosop curat.
Pofta buna!