Paine englezeasca cu branza si ceapa

de RuxyRux in Piine, 12 Noi 2010 | 5984 vizualizari

 

O paine deosebit de aromata....extraordinar de buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa tocata marunt
  • 45 gr unt
  • 450 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata( sau 20 gr drojdie proaspata)
  • 1 lingurita mustar
  • 175 gr branza Cheddar( eu am pus emmental)
  • 150 ml apa calduta
  • 150 ml lapte caldut
  • sare doua lingurite rase
  • piper un praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine englezeasca cu branza si ceapa:

Se caleste usor ceapa in 25 gr unt fara sa se arda, se da deoparte. Se cerne faina intr-un vas mare se amesteca cu drojdia, mustarul, sarea si piperul Se amesteca 3/4 branza rasa si ceapa calita, se adauga laptele si apa. Se framanta bine iese un aluat moale, daca se lipeste de maini se mai adauga putina faina. Dupa 10 min de framantat se lasa aluatul la crescut acoperit cu o folie unsa cu ulei sau unt timp de 45 min, pana isi dubleaza volumul. Cand a crescut, se imparte aluatul si se modeleaza in 20 de bilute egale. Se aseaza jumatate din ele in tava pregatita tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Se toarna o parte din restul de unt topit pe foc. Se aseaza ceaslata jumatate, se unge cu untul ramas si se acopera cu o folie unsa cu ulei sau unt. Se mai lasa din nou 45 de minute pana ajunge in marginea de sus a tavii de copt. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade sau pe treapta pe care facem paine, se adauga deasupra restul de branza. ...se da la cuptor 45 de minute...si se lasa la racit, iar apoi pofta buna!

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine englezeasca cu branza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

13.11.2010, 11:16

Mitinita 1

14.05.2011, 22:21

deci de aici a capatat curaj kamy arata bine,cum am vazut cheddar vroiam deja sa zic ca la noi inca nu este.am cumparat o data,dar una scria pe eticheta si alta era ambalat imi place mult,am facut si eu cu ceapa verde si a fost asa de pufoasa o fi de la lapte?

RuxyRux 1

14.05.2011, 22:43

Ce simpatica esti MIti ai vazut ca eu am pus emmental si a iesit perfecta laptele face painica pufoasa...ca la cozonac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in 3