Paine cu mozzarella si cartofi

de Rocsi in Piine, 27 Feb 2018 | 2424 vizualizari

 

Paine de casa, paine pufoasa si gustoasa...Ce iti poti dori mai mult decat un colt de paine aburinda? Nimic nu poate fi mai bun, cel putin eu asa cred!

 

INGREDIENTE

  • 120 gr mozzarella
  • 2 cartofi potriviti
  • 550 gr faina ( mai multa in functie de marimea cartofilor)
  • 180-200 ml lapte
  • 7 gr drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei + 4 linguri apa, pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu mozzarella si cartofi:

Curatati cartofii si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca. Mozzarella o dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un bol amestecati faina cernuta cu drojdia si sarea. Adaugati mozzarella si cartofii reci. Turnati cate putin lapte caldut, incepeti si framanti. La final adaugati uleiul si il incorporati bine. Daca vi se pare prea moale aluatul, mai adaugati 1-2 linguri de faina. Aluatul trebuie sa fie elastic si usor lipicios. Rasturnati aluatul pe masa presarata cu faina. Rupeti bucati potrivite, formati bile si le asezati intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. O acoperiti si o lasati la dospit 60-70 minute, la loc caldut. Dupa ce a dospit painea si volumul sau s-a dublat, bateti oul spuma si cu un penson o ungeti. Introduceti painea in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, o scoateti din cuptor. Faceti un amestec din apa si lingura de ulei, ungeti bine painea. O acoperiti cu 2-3 prosoape, pentru a se pastra frageda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mozzarella si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

02.03.2018, 10:01

Va multumesc mult! Este o paine tare buna si gustoasa!

Corinuta 1

03.03.2018, 10:35

Superba painica ai facut Rocsi!

Rocsi 1

03.03.2018, 20:00

Multumesc Corina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa