Paine cu morcovi

de mimmi in Piine, 2 Mai 2012 | 4905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 400 g faina alba,
  • 100 g faina de secara,
  • 350 ml apa calduta,
  • 10 g drojdie uscata ,
  • 1lingurita zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 100 g morcov ras,
  • seminte de chimen
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu morcovi:

Drojdia se amesteca cu 1 lingurita zahar si 50 ml apa calduta, se lasa deoparte 5 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc turnam maiaua, pe margine punem morcovii rasi, sarea si framantam aluatul cu restul de apa. Rezulta un aluat moale, pe care il lasam la dospit 40 de minute.

Dupa 40 de minute, pe masa infainata formam 2 franzelute sau  o paine rotunda, pe care le punem in forme unse cu ulei si tapetate cu faina. Le mai lasam la dospit inca cca 40 de minute, pana isi dubleaza volumul. Presaram seminte de chimen si dam tavile la cuptor, la foc mic pentru cca 50 de minute, pana se rumenesc frumos. !

Cand le scoatem din cuptor le stropim cu putina apa si le lasam la racit sub un prosop curat.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

cocolina 1

02.05.2012, 21:05

buna paine

iry-gabriela 1

02.05.2012, 23:01

cu morcovi???trebuie sa fie duleaga,imi place

jolygina 1

02.05.2012, 23:42

super

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu unt si seminte