Paine cu masline si nu numai

de NuStiuCum in Mancaruri de post, 12 Feb 2016 | 4166 vizualizari

 

Prima mea reteta postata pe Bucataras, cu prima mea paine!

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina alba
  • 200 g faina neagra
  • 1 lingurita sare (de mare, neiodata)
  • 300-350 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri ulei de masline(extravirgin)
  • masline rondele
  • susan, mac, seminte etc.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline si nu numai:

Faina alba, faina neagra si sarea se pun in castronul in care vom framanta si se amesteca putin.

Drojdia si zaharul se amesteca impreuna intr-o cana, pana se topesc, apoi se adauga putina apa calduta si o lingura de faina, se omogenizeaza si se lasa cateva minute aceasta maia la crescut, apoi se toarna in causul facut in prealabil in mijlocul fainii.

Se adauga uleiul de masline si apa calduta, treptat  si se framanta toate ingredientele pana la obtinerea unui aluat, care nu se prinde de maini.

Se mai unge cu putin ulei pe dinafara si se lasa la dospit aprox 30 minute, in apropierea unei surse de caldura.

Dupa ce a crescut suficient, se incorporeaza maslinele si ce se mai doreste (seminte etc.) se modeleaza dupa forma tavii si se aseaza in tava cu hartie de copt unsa cu ulei sau direct in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. 

Se unge cu ulei de masline si se presara deasupra seminte de susan si mac sau alte seminte.

Folosind un cutit bine ascutit, se fac trei crestaturi oblice sau cum doreste fiecare si se mai lasa la odihnit aprox 20 minute, apoi se baga in cuptorul preincalzit aproximativ 30-40 minute, pana este coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline si nu numai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (23)

NuStiuCum 1

13.02.2016, 21:34

Ighen Da!

mirela0911 1

14.02.2016, 19:03

Tare bine arata painea! Felicitari pentru reteta postata!

Bya Ralu 1

15.02.2016, 22:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de stevie