Paine cu lapte

de Ina in Piine, 1 Ian 2018 | 4653 vizualizari

 

Imi doream de mult un cuptor electric modern, iar Mos Craciun a facut tot posibilul sa il primesc :X 
De sarbatori l-am folosit la maxim si pot spune ca m-am indragostit iremediabil de el si functiile sale, toate preparatele fiind net superioare celor pregatite in cuptorul aragazului. :X 
 

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba superioara
  • 40 g faina de secara
  • 250 ml lapte rece
  • 50 ml apa calda ( sau tot lapte )
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita cu varf cu zahar
  • o lingurita rasa cu sare
  • 1,5 plicuri drojdie Dr.Oetker
  • 1 ou crud
  • seminte pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Dizolvam drojdia in 50 ml apa calda ( sau lapte cald ) in care amestecam o lingurita de zahar si doua linguri cu faina alba ( din cele 600 g ). Omogenizam pentru eliminarea cocoloaselor si lasam la loc cald pana ce drojdia devine activa si formeaza bule de aer, dublandu-se volumul amestecului.

In vasul de framantare al masinii de paine am pus pe rand laptele rece, doua linguri cu ulei, o lingurita rasa cu sare si faina ramasa ( alba si de secara ).

Turnam maiaua ( amestecul de drojdie ) si pornim masina de paine pe programul de framantare/dospire. 

Cand aluatul a crescut il rasturnam pe masa de lucru si-l impartim in 4 bucati egale, formand apoi 4 suluri pe care le impletim doua cate doua. Punem cele doua impletituri in tavi tapetate cu hartie de copt si lasam la loc cald pentu aproximativ 30 minute, timp in care painicile-si vor dubla volumul. Eu am lasat tavile in cuptorul incalzit la 50 grade C.

Batem un ou crud cu care ungem painile. Presaram seminte de susan si mac, apoi coacem painile la 180 grade C, timp de 40-45 minute. 

Cand sunt gata, scoatem din tavi si acoperim cu prosop curat pentru a se aburi si a se evita uscarea prematura a cojii. Obtinem astfel o paine delicioasa si pufoasa, cu o consistenta elastica si care nu va face firimituri la feliere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine spic de grau~sau~Pain d'epi