Paine cu lapte

de La Ancuta in Piine, 23 Mar 2011 | 4916 vizualizari

 

Inca o painica buna marca Ruxy :). Multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • 280 ml lapte
  • 130 ml apa
  • 2 linguri unt
  • 675 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita si jumatate drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Incalzim laptele cu apa si untul. Turnam apoi laptele cald (nu fierbinte) intr-un castron. Cernem faina deasupra astfel incat sa acoperim lichidul.

In centrul fainii punem zaharul si drojdia, iar sarea o punem pe margini.
Framantam un aluat elastic apoi acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit dam aluatului o forma rotundaa si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Crestam painea, o ungem cu putin lapte si presaram faina.

Coacem in cuptorul incins la 220 de grade timp de 30 de minute. Scoatem painea din cuptor si lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foccacia