Chifle cu ceapa

de yammy in Piine, 14 Mai 2009 | 3470 vizualizari

 

Piinici bune bune

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 linguri untdelemn
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura faina si 1 lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu ceapa:

-Faina se amesteca cu drojdia si cu 1 si 1/2 lingurita sare -se adauga treptat apa calduta -si uleiul de masline -se framanta cel putin 15 min si se lasa 30 min la crescut -ceapa se taie marunt -si se caleste in 2 linguri de untdelemn pana devine transparenta -dupa ce s-a racit complet se incorporeaza in aluatul dospit, alaturi de cimbru si restul de sare, se mai lasa 30 min la crescut -dupa 30 min, se rup bucati de marimea unui mar, se modeleaza, se pun in tava cu hartie de copt si se lasaa 20 min la cald -se ung chiflele cu un amestec facut din 1 lingura de zahar, 1 lingura faina si cateva linguri de apa, se cresteaza putin si se introduc la cuptor circa 25 min -sectiune

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine-Floare cu varza acra