Paine cu feta

de divainbucatarie in Piine, 16 Iul 2011 | 3712 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina + 100 g pt masa de lucru
  • 20 g drojdie proaspata
  • 300 ml lapte cald
  • 3 oua + 1 galbenus pentru uns
  • 2 linguri de ulei masline
  • 160 g branza feta rasa
  • 1 lingura miere
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei masline pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu feta:

Pentru inceput preagtim maiaua din drojdie, miere, o lingura faina si lapte cald, cat sa acopere drojdia. Lasam maiaua sa dospeasca, cat sa iasa din cana in care am pus-o. Punem faina intr-un vas si facem o gaura in mijloc. Turnam maiaua in gaura, amestecam cu faina, apoi adaugam laptele cald. Incorporam ouale batute, sarea, uleiul de masline, iar la sfarsit branza rasa.

Framantam aluatul timp de 5-10 minute, pana devine moale si elastic, dar se si desprinde de pe peretii vasului. Il punem intr-un castron si il lasam sa creasca timp de 45-60 de minute intr-un loc cald.

Cand aluatul a crescut suficient de mult, il impartim in 2 parti. Modelam pe masa de lucru tapetata cu faina o coronita pe care o vom decora cu cateva impletituri de aluat. In mijlocul cornitei punem aluat ca o bila. Ungem totul cu un galbenus batut cu 2-3 linguri de lapte. Puteti presara seminte de susan sau de mac. Painea o punem pe hartie de copt si o lasam sa creasca inca 20 minute.

O vom coace in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30 minute. Dupa ce o scoatem din cuptor, o ungem cu ulei de masline. Lasam painea sa se raceasca pe un grilaj, apoi o acoperim cu un prosop.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

gaby_duceag 1

20.07.2011, 09:42

Ce frumoasa e!

divainbucatarie 1

20.07.2011, 09:55

Va multumesc pentru aprecieri si va pup!

alinutzika 1

09.08.2011, 00:11

cred ca e tare buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine irlandeza( irish bread)