Am vazut reteta la Miha si pentru ca in week-end am avut niste musafiri speciali, m-am gandit ca e potrivit sa o pregatesc. A avut un mare succes, nu numai prin aspect , ci si prin gust. Multumesc, Miha!
Pentru uns:
In cuva masinii de paine punem ingredientele astfel: faina, drojdia dizolvata in laptele caldut, oul batut, untul topit( sa fie lichid), sare si zahar. Se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand e gata se pune pe masa pudrata cu faina, se imparte in doua, apoi se intind bucatile sub forma de rulou rasucit. Se formeaza un ,,X,, din cele doua rulouri, apoi se suprapun . Se folosesc aceleasi capete ale fiecarui rulou in timpul rasucirii. Cand e gata , se aseaza frumos in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa la crescut in forma cam 30 de minute. Apoi se unge cu o pensula cu galbenusul batut cu lapte si se presara deasupra mac. Se da la cuptorul incins , la foc potrivit, pe etajul de sus, cam 40 de minute. Se lasa la racit in forma.