Imi place tare mult cand ninge afara, in casa sa miroasa a ceva copt...paine, cozonac...ceva...
Astfel,cum luni eram libera si afara ningea asa de frumos, am pus sa fac niste chifle pufoase.
Am pus faina intrun lighean, am presarat sarea, zaharl si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare.Am inclzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molculcut si elastic. La final am adaugat untul [utin cate putin continuand framantarea. Am lasat aluatul la dospit cca 1 ora, apoi am impartit in 2 bucati.
Am format un sul pe care l-am taiat in 10 bucati.Fiecare bucata am modalat-o sub forma rotunda. Am procedat la fel si cu a doua bucata.
Chiflele formate le-am pus in tava pe hartie de copt si le-am mai lasat vreo jumatate de ora la dospit, apoi le-am uns cu lapte si am presarat seminte de susan;am dat tava la cuptor pt cca 30-40 minute, pana s-au rumenit frumos.
Imediat ce am scos tava am servit o chifla aburinda unsa cu unt...hmmmm...un deliciu.