Paine cu iaurt

de Miha in Piine, 16 Apr 2010 | 3096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt
  • 50 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • 10 g  drojdie uscata
  • 1 galbenus pentru uns
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Iaurtul se amesteca cu apa calduta. Se pune in cuva masinii de paine, apoi se adauga si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare + dospire.

Se scoate aluatul pe masa usor infainata si se imparte in 6 bile. Fiecare bila se aplatizeaza, apoi se strang marginile dedesupt formand un fel de ciupercuta. :) Se pun intr-o tava de guguluf unsa cu ulei si lasa din nou la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte, se presara cu susan si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Buna, buna...Saru-mana pentru masa Oana. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

16.04.2010, 21:51

foarte foarte frumoasa

nadina73 1

17.04.2010, 01:27

foarte frumoasa painica ta miha 5 furculite

Bucataras Medi 1

19.04.2010, 22:38

5 furcu.....................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala