Paine arabeasca

de Miha in Piine, 28 Oct 2010 | 9367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • ~250 g faina integrala
  • In plus:
  • 2 linguri za'atar
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru za'atar:
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 20 g susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine arabeasca:

Za'atar:

Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin. Condimentele le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina. Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele. Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul.

Aluat:

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in putina apa calduta. Faina si sarea le punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc si turnam apa, uleiul si maiaua. Amestecam usor, aducand faina de pe margini inspre interior pana la omogenizare. Se framanta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru framantat si dospit se poate folosi si masina de paine.

Aluatul se intinde cu mana intr-o tava bine unsa cu ulei, in strat nu foarte subtire. Se acopera din nou cu un prosop si se lasa la crescut.

Amestecam za'atarul cu ulei si omogenizam. Pasta obtinuta o intindem peste aluatul crescut, apoi cu degetele apasam aluatul din loc in loc, formand mici denivelari pe suprafata aluatului.

Se da la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Se lasa la racit, dupa care se portioneaza.

Sursa

 

 

 

TIPS-URI

1

faina integrala se poate inlocui cu faina alba sau cu faina alba amestecata cu 2-3 linguri de tarate

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine arabeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (27)

aziz 1

31.10.2010, 08:40

mei, nush ce sa zic cert este faptul ca ce am eu in gradina se numeste zaatar sau cum zic arabii zahtar ;si cum ii zice in articolul ala ,,mixuri de condimente/zahtar verde,, si probabli, sa zicem de foame,doamna- domnul -domnisoara a papat restul mixurii si-a ramas doar zahtar verde

adry88 1

08.05.2011, 16:23

adry88 1

21.05.2011, 11:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si garantata de chifle pufoase